3 - 4 portioner
ca 3 dl torkade kantareller + ljummet blötläggningsvatten
3 msk vetemjöl
1 liter grönsaksbuljong (av tärning), obs! ta med svampspadet
½-1 msk tomatpuré
salt och peppar
1-2 dl matlagningsgrädde
1 tsk citronsaft
persilja
GÖR SÅ HÄR:
1. Lägg den torkade svampen i vatten och låt den svälla minst 1 timme
2. Häll av vattnet men spar det till buljongen
3. Fräs svampen i en tjockbottnad gryta tills den "knäpper"
4. Strö över mjölet och späd efterhand med buljongen
5. Sjud i 3-4 minuter
6. Smaka av med tomatpuré, salt och peppar
7. Rör sist i grädden och citronsaften och strö över persilja
Servera soppan rykande het med ostsmörgås.
1 liter färsk svamp kan användas i stället för torkad svamp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.