Recept: ICA Kuriren |
75 - 100 g smör, rumsvarmt
3 ½ dl strösocker
ca 7 dl vetemjöl (luftigt mätt)
2 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl mjölk
+ mjöl till utbakning
FYLLNING:
ca 1 ½ dl fast marmelad
TILL GARNERING:
ägg
pärlsocker
TILL FORMEN:
bakplåtspapper eller smör och ströbröd
GÖR SÅ HÄR:
1. Värm ugnen till 200 grader
2. Rör smör och socker pösigt
3. Tillsätt hälften av mjölet blandat med bakpulver + ägg och mjölk
4. Arbeta in resten av mjölet tills det blir en hanterbar men rätt lös deg
5. Klappa eller kavla ut degen till en platta (30-40 cm)
6. Bred på marmeladen
7. Rulla ihop till en ca 50 cm lång rulle
8. Skär rullen i ca 15 delar
9. Ställ degdelarna - lite skilda från varandra - i en smord, bröad eller bakplåtspappersklädd, hjärtformad bakform
10. Pensla med uppvispat ägg och beströ med pärlsocker
11. Grädda i ca 30 minuter
Ska det bli en enda sammanhängande kaka och vilken storlek ska det då vara på formen?
SvaraRaderaSammanhängande kaka..... javisst. Formen bör vara 20 till 22 cm i diameter.
Radera