onsdag, oktober 25, 2006

Enkel köttgryta

6 - 8 portioner

1 kg benfritt nöt- eller viltkött
4 gula lökar
3 stora morötter

smör, margarin eller matolja
4 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater

4 msk tomatpuré
4 - 5 dl köttbuljong av tärning
2-3 dl enkelt rödvin

1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk timjan
1-2 tsk salt
3-4 msk vetemjöl utrört i 1 dl vatten


GÖR SÅ HÄR:
1. Skär köttet i kuber
2. Skär löken i klyftor och morötterna i skivor
3. Bryn köttet i matfett, lite åt gången, flytta över det till en gryta
4. Fräs sedan lök och morötter och lägg i grytan
5. Pressa ner vitlöken, häll i krossade tomater samt tillsätt tomatpuré, buljong, vin, salt, peppar och timjan
6. Småkoka under lock ca 45 minuter
7. Blanda mjöl och vatten, rör ner och koka ytterligare 15-30 minuter
8. Smaka av kryddningen och servera med potatis eller ris

Det här är ingen billig vardagsgryta men ibland får man ju matgäster även till vardags.
Grytan vinner dessutom på att göras klar en dag i förväg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.