torsdag, oktober 26, 2006

Sallad med räkor, ris och musslor

Kvällsgott för 4 personer

3 - 4 dl kokt kallt ris
5 msk matolja
1 1/2 msk vitvinsvinäger eller citronsaft

1 liten finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm kajennpeppar
1 krm salt
1/4 isbergssalladshuvud
500 g räkor med skal
1 burk musslor
3 tomater
1 burk sparris
1 pkt djupfrysta, tinade ärtor (125 g)


GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda ihop dressingen av olja, vinäger eller citronsaft, gul lök, vitlök, salt och kajennpeppar
2. Smaka av dressingen och häll den över riset
3. Låt det stå och dra i tio minuter
4. Skala räkorna under tiden,
5. Skär tomaterna i klyftor och finstrimla salladen
6. Låt sparris och musslor rinna av
7. Varva grönsaker, ris och skaldjur ovanpå salladsbädden

En skaldjurssallad hör väl egentligen till förrätterna. Men en skaldjurssallad på lördagskvällen eller när man är sugen på något gott känns inte fel. Riset är stommen och de övriga ingredienserna blandas med riset strax innan serveringen. Servera salladen med rostat bröd och smör. (Eventuellt också tillsammans med en extrasås gjord på 150 g majonnäs, 2-3 msk chilisås, lite citronsaft och finklippt dill ).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.