fredag, oktober 06, 2006

Fjällfisk i foliepaket

4 personer

4 öringar eller rödingar
salt
saft av 1 citron
1 knippa persilja
1 knippa dill
1 pressad vitlöksklyfta
100 g smör


ugnsfolie

GÖR SÅ HÄR:
1. Salta och droppa citronsaft in- och utvändigt
2. Finhacka hälften av persiljan och dillen
3. Rör smöret mjukt och tillsätt pressad vitlöksklyfta, finhackad dill och persilja
4. Stoppa in kryddsmöret i kylskåpet att stelna så länge
5. Stoppa in resten av persiljan och dillen i fiskarna
6. Ta fyra stora bitar ugnsfolie och lägg på varje foliebit en skiva kryddsmör och en fisk
7. Skär resten av kryddsmöret i skivor och fördela dem över fiskarna
8. Svep folien löst om fiskarna och lägg dem på ugnsgallret och stek fisken i 225 grader cirka 15 minuter
9. Efter 10 minuter öppnas folien lite - men se till så att inte smöret rinner ut

Fisken är klar när benen släpper. Ta bort de hela dill- och persiljekvistarna. Lägg upp fisken på ett fat och häll kryddsmöret över fisken.
Servera med kokt potatis, något grönt och ett Mosel- eller Rhenvin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.