måndag, oktober 02, 2006

Tonfisksallad

4 personer

250 g djupfrysta gröna ärtor
1 burk tonfisk (avrunnen)
2 äpplen
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 knippa dill
saften av ½ citron
lite salt och peppar

GARNERING:
citronklyftor
tomatklyftor
dillvippa

GÖR SÅ HÄR:
1. Låt de djupfrysta ärtorna tina
2. Finfördela tonfisken och blanda med ärtorna
3. Skala, kärna ur och skär äpplena i små tärningar
4. Rör samman majonnäs, creme fraiche och citronsaft med finklippt dill
5. Vänd försiktigt ner såsen i salladen
6. Smaka av med lite salt och peppar
7. Lägg upp salladen i en skål och garnera med citron- och tomatklyftor

Serveras till rostat bröd. Tonfisksallad går fint att lägga på en smörgås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.