lördag, oktober 21, 2006

Vitkålssallad med ananas

4 personer

1/4 - 1/2 vitkålshuvud
1 burk krossad ananas
eller ananas skuren i små tärningar (ca 375 g)
1/2 knippa finklippt persilja

SÅS:
2 dl creme fraiche
1/2 msk riven pepparrot
salt och peppar


GÖR SÅ HÄR:
1. Putsa vitkålen från stock och grova bladnerver
2. Skär kålen i fina strimlor
3. Häll av ananasspadet (spara det) och blanda ananasen med vitkål och persilja
4. Blanda creme fraiche med pepparrot och lite ananasspad
5. Smaka av såsen med salt och peppar
6. Lägg upp salladen i en skål och häll såsen över
7. Blanda om salladen först vid serveringen

En C-vitaminrik året-runt sallad som passar till kallskuret, stekta eller grillade rätter. Strunta i såsen och blanda vitkålen enbart med ananas om ett magrare alternativ önskas.

Vitkålssallad med ananas och persilja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.