1/4 - 1/2 vitkålshuvud
1 burk krossad ananas
eller ananas skuren i små tärningar (ca 375 g)
1/2 knippa finklippt persilja
SÅS:
2 dl creme fraiche
1/2 msk riven pepparrot
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Putsa vitkålen från stock och grova bladnerver
2. Skär kålen i fina strimlor
3. Häll av ananasspadet (spara det) och blanda ananasen med vitkål och persilja
4. Blanda creme fraiche med pepparrot och lite ananasspad
5. Smaka av såsen med salt och peppar
6. Lägg upp salladen i en skål och häll såsen över
7. Blanda om salladen först vid serveringen
En C-vitaminrik året-runt sallad som passar till kallskuret, stekta eller grillade rätter. Strunta i såsen och blanda vitkålen enbart med ananas om ett magrare alternativ önskas.
Vitkålssallad med ananas och persilja |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.