måndag, november 20, 2006

Nubbesallad

4 personer

1 1/2 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
4 msk tubkaviar (typ Kalles)
1 liten finhackad rödlök
ca 1/2 dl finhackad purjolök
ca 1/2 dl hackad dill
1-2 matjessillfiléer skurna i små bitar
5 kokta kalla potatisar i små tärningar
2-3 hårdkokta hackade ägg
persilja


GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda majonnäs, creme fraiche, kaviar, rödlök, purjo och dill
2. Rör sedan ner sill och potatis
3. Garnera med ägghack och persilja

Salladen kan med fördel stå en eller ett par timmar i kylen innan den ska ätas. En sillsallad som brukar bli mycket omtyckt närhelst den bjuds - som förrätt, på smörgåsbordet, till vickning eller på julbordet. Servera med grovt bröd, snaps och/eller öl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.