fredag, november 17, 2006

Smakrik pastasås

5-6 personer

500 g kycklingfilé
1 gul lök
matolja
1 1/2 tsk salt
1 msk curry
1 tsk chilipulver
1 msk farinsocker
1 tsk svartpeppar
1 tsk rosépeppar
1/2 tsk spiskummin
4 dl hönsbuljong (tärning)
5 - 6 små morötter
2 gröna paprikor
1 msk maizenamjöl


GÖR SÅ HÄR:
1. Skär kycklingköttet i tärningar och skala och hacka löken
2. Skiva morötterna och strimla paprikorna
3. Fräs lök och kycklingkött i oljan
4. Blanda ner kryddorna och rör om
5. Häll på buljongen och koka upp
6. Tillsätt morotsskivorna och koka i 5-10 minuter
7. Tillsätt paprikastrimlorna
8. Red av med maizenamjöl utrörd i lite kallt vatten
9. Sjud under omrörning i 2 minuter och smaka av

Rosépeppar (Schinus molle), som ingår i det här receptet, tillhör inte familjen peppar, utan är den torkade frukten från ett tropiskt träd som tillhör sumak-familjen. Ett träd som lär vara släkt med vår rönn. Rosépepparn har en mild, lite sötaktig smak. Man behöver inte vara rädd att ta för mycket eftersom den har en snäll pepparsmak. Men ska förstås inte heller överdoseras på det sätt som skedde på 1980-talet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.