ca 1 kg räkor med skal
skivad formfranska att rosta
VITLÖKSSÅS:
1 dl majonnäs
½ - 1 dl créme fraiche
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 krm kajennepeppar
2-3 pressade vitlöksklyftor
saften av en halv citron
Trettondagsafton på tu man hand. Ingen middagsmat. Vi känner enbart för något kvällsgott. Efter jul- och nyårshelgens matorgier med många matgäster gör vi det enkelt för oss. Vi ställer helt enkelt en stor skål med räkor på bordet, rostar franskbrödet, brer "aioli" på brödet och toppar med skalade räkor. Till dessa "toasts" dricker vi ett gott vin: De Bortoli Semillon-Chardonnay 2005. Artikelnummer: 16446. En flaska kostar bara 61:00. (Finns också som Bag-in-box och kostar då 177:00 - mycket prisvärt). Det är ett fylligt, torrt vitt vin med frisk, fruktig smak och doft (citrus, persika och melon) som passar alldeles förträffligt till både skaldjur och fiskrätter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.