fredag, januari 19, 2007

Stekt fiskfilé med broccolisås

4 personer

600 g vit fiskfilé
1 tsk salt
smör

SÅS:
125 g broccoli
1/2 gul lök
1 dl torr sherry
1 fiskbuljongtärning + vatten
1 1/2 dl crème fraiche
2 msk smör
salt


GÖR SÅ HÄR:
1. Skär broccoli och lök i mindre bitar
2, Koka tillsammans med sherryn, fiskbuljongtärningen+vatten
3. Koka i 2-3 minuter
4. Kör det hela i mixern till en slät puré
5. Slå tillbaka purén i kastrullen och koka upp med créme fraiche
6. Smaka av med salt och ev. ett par msk sherry
7. Blanka av såsen med 2 msk kallt smör
8. Hetta upp en stekpanna och låt smöret bli nötbrunt
9. Salta och stek fiskfiléerna 3-4 minuter på varje sida

Servera med kokt pressad potatis och morotsstrimlor som kokats lätt med lite vatten och smör i några minuter. En snabblagad måltid med fisk, t ex gös. Eller köp den fisk som finns att få tag på. Färska fiskfiléer är förstås bäst.

2 kommentarer:

  1. Broccolisås lät spännande. Broccoli är ju sååå himla gott.

    SvaraRadera
  2. Broccoli är min favoritgrönsak - utan konkurrens. Tyvärr är inte den andra halvan av familjen lika förtjust.

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.