4 personer
600 g vit fiskfilé
1 tsk salt
smör
SÅS:
125 g broccoli
1/2 gul lök
1 dl torr sherry
1 fiskbuljongtärning + vatten
1 1/2 dl crème fraiche
2 msk smör
salt
GÖR SÅ HÄR:
1. Skär broccoli och lök i mindre bitar
2, Koka tillsammans med sherryn, fiskbuljongtärningen+vatten
3. Koka i 2-3 minuter
4. Kör det hela i mixern till en slät puré
5. Slå tillbaka purén i kastrullen och koka upp med créme fraiche
6. Smaka av med salt och ev. ett par msk sherry
7. Blanka av såsen med 2 msk kallt smör
8. Hetta upp en stekpanna och låt smöret bli nötbrunt
9. Salta och stek fiskfiléerna 3-4 minuter på varje sida
Servera med kokt pressad potatis och morotsstrimlor som kokats lätt med lite vatten och smör i några minuter. En snabblagad måltid med fisk, t ex gös. Eller köp den fisk som finns att få tag på. Färska fiskfiléer är förstås bäst.
Broccolisås lät spännande. Broccoli är ju sååå himla gott.
SvaraRaderaBroccoli är min favoritgrönsak - utan konkurrens. Tyvärr är inte den andra halvan av familjen lika förtjust.
SvaraRadera