tisdag, december 12, 2006

Svanbergasill och inlagd sill

8 inlagda sillfiléer

SÅS:
2 dl majonnäs
1 dl vispgrädde
1/2 dl silad ättikslag från inlagd sill
3/4 dl mildrökt kaviar (typ Kalles)
1/2 tsk citronpeppar
2 tsk strösocker
20 droppar Worchestershiresås
2 knippor finklippt dill
ca 20 cm finhackad purjolök
1 hackad rödlök


GÖR SÅ HÄR:
1. Låt de inlagda sillfiléerna rinna av väl på hushållspapper
2. Skär sillfiléerna i bitar
3. Blanda ingredienserna till såsen
4. Lägg i sillbitarna och låt stå kallt i ett dygn

RECEPT PÅ INLAGD SILL
8 urvattnade saltsillfiléer
1 dl ättiksprit
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 rödlökar
1 tsk grovt krossade kryddpepparkorn
1 lagerblad
dillkvistar


GÖR SÅ HÄR:
1. Koka upp lagen av ättika, socker och vatten och låt den svalna
2. Skala och hacka lökarna
3. Varva sillfiléer, lök, dillkvistar och lagerblad i en burk
4. Häll över lagen och låt sillen stå kallt i 1 - 2 dygn

Inlagd sill är hållbar i 10-14 dagar om den förvaras kallt. Svanbergasillen är en riktig höjdare på julbordet men har inte lika lång hållbarhet. Det här blir mycket sill. Halvera receptet om familjen är liten.

Svanbergasill

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.