SÅS:
2 dl majonnäs
1 dl vispgrädde
1/2 dl silad ättikslag från inlagd sill
3/4 dl mildrökt kaviar (typ Kalles)
1/2 tsk citronpeppar
2 tsk strösocker
20 droppar Worchestershiresås
2 knippor finklippt dill
ca 20 cm finhackad purjolök
1 hackad rödlök
GÖR SÅ HÄR:
1. Låt de inlagda sillfiléerna rinna av väl på hushållspapper
2. Skär sillfiléerna i bitar
3. Blanda ingredienserna till såsen
4. Lägg i sillbitarna och låt stå kallt i ett dygn
RECEPT PÅ INLAGD SILL
8 urvattnade saltsillfiléer
1 dl ättiksprit
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 rödlökar
1 tsk grovt krossade kryddpepparkorn
1 lagerblad
dillkvistar
GÖR SÅ HÄR:
1. Koka upp lagen av ättika, socker och vatten och låt den svalna
2. Skala och hacka lökarna
3. Varva sillfiléer, lök, dillkvistar och lagerblad i en burk
4. Häll över lagen och låt sillen stå kallt i 1 - 2 dygn
Inlagd sill är hållbar i 10-14 dagar om den förvaras kallt. Svanbergasillen är en riktig höjdare på julbordet men har inte lika lång hållbarhet. Det här blir mycket sill. Halvera receptet om familjen är liten.
Svanbergasill |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.