måndag, juni 19, 2006
Bregottkakor
3-3½ dl vetemjöl
2½ dl maizenamjöl
1½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
300 g Bregott (grönt paket)
GÖR SÅ HÄR:
1. Värm ugnen till 150 grader
2. Placera ut småkaksformar på en plåt
3. Rör ihop Bregott och strösocker
4. Blanda i vetemjöl blandat med bakpulver och maizenamjöl
5. Forma snabbt till en deg
6. Rulla små bollar av degen
7. Lägg bollarna i kakformarna (halvt fyllda)
8. Grädda i cirka 25-30 minuter
Enkla, möra småkakor som även små barn kan hjälpa till att baka.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Har ätit sedan min barndom, är fortfarande en favorit!!!
SvaraRaderaHej Anonym: Jag fick faktiskt receptet för cirka 15 år sedan av några flickor i 11-12 årsåldern. De hade bakat Bregottkakor alldeles själva och blev väldigt glada när jag bad om receptet:)
SvaraRadera