torsdag, juli 13, 2006

Bästa svartvinbärsreceptet (Hirams)

Nykokt Svartvinbärssylt













SVARTVINBÄRSSYLT

2 l (1 kg) svarta vinbär
1 liter vatten
2 kg strösocker


GÖR SÅ HÄR:

1. Repa bären från stjälkarna
2. Häll dem i en stor kastrull tillsammans med vattnet
3. Koka i 15 minuter
4. Ta kastrullen från värmen
5. Rör i sockret, lite i taget, tills allt socker är löst
6. Fyll på syltburkar eller frys in

Bären ska vara precis mogna, absolut inte övermogna. Receptet kommer från den välkända matskribenten Hiram. Det var hennes mormor som tog tillvara det och vidarebefordrade till barn och barnbarn. Användbart både som marmelad och som sylt; till plättar och pannkaka, som mellanlägg i tårtor, i pajer och till glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...