söndag, juli 02, 2006

Chokladtårta med nötter

BOTTNAR:

5 dl vetemjöl (300 g)
1 dl kakao
1½ dl strösocker
1 äggula
200 g margarin

FYLLNING:

75-100 g l j u s blockchoklad
2½ dl grädde
2 äggulor
½ dl strösocker
1 msk vetemjöl

GARNERING:

15 hackade nötkärnor

GÖR SÅ HÄR:

1. Arbeta samman alla ingredienserna till bottnarna
2. Låt degen vila svalt en stund
3. Dela degen i tre bitar och kavla ut varje bit till en fyrkantig botten 25x25 cm
4. Grädda i 175 graders ugnsvärme i 8-10 minuter
5. Hacka blockchokladen till fyllningen och blanda den med de övriga ingredienserna
6. Sjud i en kastrull tills krämen tjocknar
7. Låt krämen kallna
8. Lägg ihop de kalla bottnarna med kräm emellan och bred också kräm ovanpå
9. Strö till sist över hackade nötkärnor

Tips ! Kavla ut bottnarna direkt på plåt mellan två bakpapper om degen känns kladdig.

En jättegod tårta, som bör stå i kylskåp några timmar innan den serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...