6 portioner
6 laxkotletter à 150 g
salt
vitpeppar
SÅS:
5 dl Crème Fraiche
100 g röd rom
5 msk hackad gräslök
nypressad citronsaft
salt
svartpeppar
sambal oelek
GÖR SÅ HÄR:
1. Rör ihop såsen, smaksätt den med citronsaft, salt, svartpeppar och lite sambal oelek
2. Ställ såsen svalt en stund
3. Salta, peppra och stek laxkotletterna i en het panna, utan fett, cirka 3 minuter på varje sida
Servera laxen genast med sås och stekt potatis, gärna stekt med säsongens svampar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.