Pastasås för 4 personer
150 - 200 g rökt skinka
1 röd paprika
2 tsk Maizena majsmjöl
1 - 1½ dl mjölk
2 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
3 tsk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
hackad persilja
eventuellt salt
GÖR SÅ HÄR:
1. Skär skinkan i små bitar
2. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små bitar
3. Ta en kastrull och vispa ut Maizenaredningen i mjölken
4. Tillsätt creme fraiche, persilja, vitlök, skinka och paprika
5. Låt såsen koka ett par minuter
6. Smaksätt såsen med riven ingefära och sambal oelek
Obs! Salta ingenting innan såsen avsmakats. Om skinkan är mycket salt behöver inget salt tillsättas. Servera till nykokt pasta. Ett annat recept finns här 4Pastasås med skav och skinka
Fantastiskt gott!!! Perfekt sätt att bli av med den sista julskinkan... Jennie
SvaraRaderaHej Jennie,
SvaraRaderaHos oss hamnade det allra sista av den kokta julskinkan i en pyttipanna. Skönt att bli av med det sista julresterna, eller hur?