Välkomna dina påskgäster med en drink i påskens färg.
INGREDIENSER:
2 ½ dl Cava® - spansk "champagne"
7 ½ dl färskpressad apelsinjuice
1 dl Cointreau® apelsinlikör
ca ½ dl strösocker
ev. spetsad med vodka och/eller gin
GÖR SÅ HÄR:
1. Häll apelsinjuicen i en tillbringare.
2. Tillsätt halvtorr cava, cointreau och ev. vodka och/eller gin
3. Smaka av med strösocker.
4. Kyl och servera i höga glas.
Om gästerna är många är det förmodligen mer praktiskt att göra en bål med klirrande isbitar.
Drinkens ursprung kan spåras till Café Madrid i Valencia och sent 1950-tal. En grupp basker var då stamgäster på baren. De brukade alltid beställa "Agua de Bilbao" (smeknamn på cava). Kanske tröttnade baskerna på att dricka enbart cava eftersom ägaren till baren, som då hette Constante Gil, en kväll blandade ihop en helt ny drink åt sina gäster - en dryck som fick namnet "Agua de Valencia".
Källa: Wikipedia
Hemgjord Cointreau: Blanda ihop 1 flaska Årsta Brännvin och 1 dl socker i en burk eller flaska. Vänd i 4-5 dagar.
Vad smarrig den verkar. Det ska jag nog bjuda på på vårt kalas den 5 april. Jag har också gjort Cointreau för länge sedan och det blev jättegott. Jag brukade ta med mig bort som gåva istället för blomma och det blev verkligen uppskattat. Kul blogg du har. Jag är ny på det här och är glad att jag hittade hit. Vilken inspiration du ger. Ha det bra // Solan
SvaraRaderaHej Solan och tack för dina vänliga ord. Nej, jag har heller aldrig råkat ut för att någon reagerat negativt på "fusk-Cointreau".
SvaraRaderaCava är en favorit hos mig!
SvaraRaderaMaja: Verkligen! Jag tycker om innehållet i den svarta flaskan som heter Freixenet Cordon Negro Brut. Det vinet duger bra när man behöver bubbelvin. Inte alls så dyrt heller.
SvaraRaderaDet är säkert gott!
SvaraRaderaHej Syren: Prova någon gång!
SvaraRaderaMåste testas nu till helgen :)
SvaraRaderaJoakim: Salud!
SvaraRaderaTa det försiktigt med Cointreaun bara. Den är ju förrädiskt stark.