onsdag, juni 01, 2011

Nya bröd från Pågen för både vardag och fest

Det dyker hela tiden upp nya och spännande bröd för oss brödälskare. Sortimentet omfattar bröd för både vardag och fest.

Exempel på det är Pågens nya premiumkoncept "Med smak av solen" som består av flera olika sorters stenugnsbakade bröd som kan ätas färska som de är eller gräddas ytterligare ett par minuter i ugnen för att få en sprödare skorpa. Ett komplement till soppa, sallad eller grillbuffé. En räddningsplanka för den som inte själv vill, kan eller hinner baka.

Focaccia, Baguette, Ciabatta och Ciabattina
De här bröden är förpackade i en modifierad atmosfär, dvs. luften i förpackningen har tagits bort och ersatts med gas. Det medför att de bevarar sin kvalitet under lagring och hållbarheten kan förlängas utan konserveringsmedel eller andra tillsatser.
Betyg: 4 = Mycket bra

Focaccia, Baguette, Ciabatta och Ciabattina

•Pan di Sole (Solens bröd)
Bakat på proteinrikt durumvete för mjuk och rund smak. Surdeg och råg ger mild syrlighet. Solroskärnor, hela linfrön och kallpressad rapsolja ger karaktär och nötig smak. Smakar bra till både soppor och gryträtter eller att äta som vanliga mackor.
Betyg: 4 = Mycket bra

Pan di Sole

•Pågen RågFranska
Ett lite grövre alternativ till det klassiska vita rostbrödet. 100% rågmjöl och 44% fullkorn mättar magen längre och är nyttigare än vanligt vitt franskbröd.
Betyg: 5 = Superbra

Pågen RågFranska

•Pågen Fullkornsbröd
Grovt og kraftfullt. Bakat på fullkornsrågmjöl men smakar inte beskt som traditionella rågbröd kan göra. Brödet är helt osötat. Mörkt och rustikt till utseendet. Innehåller 50% fullkorn, 24% råg och 7% fibrer. Nyckelhålsmärkt.
Betyg: 5 = Superbra

Pågen Fullkornsbröd

•Pågen Gifflar Vanilj
Har förutsättningar att bli lika populära som Pågens Gifflar Kanel. Doppas i ett glas mjölk eller äts som snacks och mellanmål. Små och med en naggande god vaniljfyllning. På alldeles för kort tid hade vi satt i oss hela påsens innehåll. Inte så nyttigt.
Betyg: 3 = Helt OK

På baksidan av giffelpåsen finns just nu en överraskning i form av en biljett till LEGOLAND. Den kommer att komma till användning vid ett Danmarksbesök längre fram i sommar.

Pågen Gifflar Vanilj

Tävling
Här har du chansen att bli mästerbagare för en dag: Bli en mästerbagare

Tävlingen pågår från 2 maj till 26 juni 2011. Tillsammans med en vän får du komma till Pågens bageri i Malmö och baka med en av deras erfarna bagare. Bakdag är den 10 september 2011. Resa t/r Malmö och en övernattning på hotell i centrala Malmö ingår i priset.

Pressinformation med priser och annat som kan vara bra att känna till om detta variationsrika brödsortiment finns här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...