onsdag, maj 17, 2006

Kryddrik kycklinggryta

4 portioner

ca 200 g stekt eller grillat kycklingkött
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk matolja
1 grön paprika
1 msk vetemjöl
1½ msk tomatpuré
½ msk koriander
½ tsk stött kummin
2 krm mald ingefära
2 krm malen kardemumma
½ krm riven muskotnöt
1 krm chilipulver
2 dl hönsbuljong
2 dl youghurt
½ tsk farinsocker
salt och peppar
finhackad persilja


GÖR SÅ HÄR:

1. Hacka lök och vitlök
2. Fräs löken mjuk i oljan
3. Skär kycklingkött och paprika i bitar
4. Fräs med löken, strö över vetemjöl, tomatpuré och samtliga kryddor
5. Rör om
6. Slå på buljong och låt grytan sjuda under omrörning 3-5 minuter
7. Tillsätt youghurt, låt det bli varmt men i n t e koka
8. Smaka av med salt, peppar och farinsocker
9. Strö över persiljan

Serveras till nykokt pasta.

Länk till en annan 4 Kycklinggryta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...