fredag, maj 19, 2006

Kycklingsoppa med broccoli och pepparrotsgrädde

4 portioner

2 kycklingfiléer
1 gul lök
8-10 dl hönsbuljong (tärning)
400 g fryst eller färsk broccoli
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 msk hackad färsk timjan, rosmarin eller salvia
salt och peppar


GÖR SÅ HÄR:

1. Dela kycklingköttet i små tärningar
2. Skala och hacka den gula löken.
3. Dela broccolin i mindre bitar
4. Koka upp buljongen
5. Lägg i lök, kyckling och broccoli och koka 5-8 minuter.
6. Gör en redning genom att blanda smör och vetemjöl
7. Klicka i redningen, rör om så att soppan blir simmig
8. Låt soppan koka någon minut
9. Smaka av med örtkryddor, salt och peppar

Serveras med ett gott bröd och en klick hårt vispad grädde, smaksatt med lite pepparrot.
En snabb, enkel och billig soppa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...