måndag, maj 29, 2006
Rotfruktsgratäng med kycklingfilé eller fläskfilé
INGREDIENSER:
4 portioner
ca 500 g kycklingfilé eller fläskfilé
matfett till stekning
10 st färska champinjoner
3 vitlöksklyftor
2 msk riven parmesanost
½ tsk dragon
4 medelstora potatisar
1 stor palsternacka
3 tomater
salt och svartpeppar
BLANDAS:
2 msk vitt vin
2 dl grädde
1 dl västerbottensost
1 tsk dijonsenap
1 dl creme fraiche
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Smörj en eldfast form
3. Skiva champinjonerna i tunna skivor och fördela dem på botten av formen
4. Pressa vitlöken över svampen och fördela parmesanosten och dragonen över
5. Skala potatisen och palsternackan
6. Skiva potatis, palsternacka och tomater
7. Fördela i formen och krydda med salt och peppar
8. Häll över vätskan, stek i ugnen tills potatis och palsternacka känns mjuka
9. Stek kycklingfiléerna under tiden, skär i skivor och fördela dessa över rätten
Ställ in allt i ugnen igen. Låt det hela bli varmt. Receptet är enkelt att dubblera och kan bli festmat för många gäster. Istället för kycklingfilé kan fläskfilé användas.
Labels:
fläskfilé,
gratäng,
kycklingfilé,
palsternacka,
potatis,
rotfrukter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.