Morotssoppa |
4 personer
1½ l hönsbuljong (tärning)
10 st normalstora morötter
smör eller margarin
1 ask räkost (400g)
2 dl creme fraiche
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Riv morötterna grovt.
2. Fräs morötterna en stund i matfettet
3. Koka upp buljongen och häll den över morötterna.
4. Koka i cirka 20 minuter. Mixa.
5. Tillsätt sedan räkost och creme fraiche. Hetta upp.
6. Smaka av med salt och peppar. Eventuellt behövs inget salt.
En soppa som smakar betydligt mer än den kostar. Men kan lyxas till med t ex skalade räkor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.