lördag, juli 22, 2006

Fiskkotletter

Efter ett gammalt recept från 1930-talet.

Fiskkotletter

















INGREDIENSER:
60-65 stycken

1½ kg gäddfilé
8 hg blandfärs
4 ägg
8 kokta kalla potatisar
1½ msk salt
1 tsk svartpeppar

matolja+smör till stekning

GÖR SÅ HÄR:

1. Mal fiskfiléerna
2. Mal sedan potatisen
3. Fiskfärs, potatis och blandfärs arbetas samman ordentligt
4. Tillsätt äggen
5. Krydda färsblandningen med salt och peppar
6. Provstek en bit färs och smaka av med mer salt och peppar
7. Forma biffar stora som hamburgare och stek dem gyllenbruna i matolja

Vi kan skala ner receptet till hälften eller en fjärdedel och använda djupfryst fisk, som får tina så pass mycket att det går att skära i bitar och använder mixern för att blanda färsen. Serveras som burgare med favorittillbehören.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...