måndag, juli 24, 2006

Sallad efter Caesar Ritz

4 personer

1 huvud isbergssallad
4 skivor vitt osötat bröd
2 msk olivolja
1 hg herrgårdsost eller parmesan
1 vitköksklyfta

DRESSING:

1 ägg
8 sardeller
2 tsk Colmans senapspulver
saften av en ½ liten citron
1 dl olivolja

GÖR SÅ HÄR:
Putsa och skölj salladen utan att ta isär det och låt det rinna av. Gör sedan dressingen.

1. Koka ägget i 30 sekunder
2. Mosa sardellerna med senapen i en djup tallrik
3. Tillsätt ägget och citronsaften och arbeta samman
4. Tillsätt oljan under omrörning
5. Dela sallatshuvudet i 8 klyftor
6. Skär brödet i stora tärningar
7. Stek brödtärningarna vackert bruna och knapriga i oljan
8. Stryk varje brödtärning lätt med en vitlöksklyfta (som toppen är avskuren på)
9. Riv osten på grövsta sidan av rivjärnet
11. Blanda ihop salladen försiktigt tillsammans med dressingen i en stor skål
12. Strö över osten och sedan brödtärningarna

Ursprungligen görs salladen på romainesallad, men isbergssallad är godare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...