fredag, juli 07, 2006

Kolapaj med syrliga bär

10 personer

5 dl färska eller frysta röda vinbär
150 g smör
2 3/4 dl vetemjöl
1 dl brun farin
1 dl kokosflingor


KOLAKRÄM:

1½ dl vispgrädde
1 dl strösocker
½ dl ljus sirap
2 msk smör
1 tsk ingefära


GÖR SÅ HÄR:

1. Värm ugnen till 225 grader
2. Blanda ihop smör, vetemjöl, brun farin och kokosflingor i en matberedare eller för hand
3. Tryck ut degen i en pajform, diameter cirka 30 cm
4. Sätt in den i frysen cirka 20 minuter
5. Grädda i 10-15 minuter, tills pajskalet fått lite färg
6. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull
7. Låt krämen sjuda tills den är tjock, 15-20 minuter.
(Obs!Den tjocknar ytterligare något när den svalnat)
8. Rör ner smör och ingefära
9. Låt krämen svalna
10.Bred ut krämen i pajskalet och toppa med bären

Ät pajen som en kaka till kaffet eller med lättvispad grädde som efterrrätt. Vinbären kan ersättas med andra syrliga bär, t ex lingon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...