1 kyckling (ca 1 kg)
smör
1½ msk vetemjöl
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
1½ - 2 tsk smulad dragon
½ färsk gurka
8 rädisor
2 tomater
½ dl hackad gräslök
GÖR SÅ HÄR:
1. Stycka kycklingen i grytbitar (10-12 st)
2. Bryn bitarna, några i taget, i smör i en stekpanna
3. Lägg över dem i en gryta, strö över vetemjöl, salta, peppra och rör om
4. Tillsätt vatten, creme fraiche och dragon
5. Koka på svag värme, 20-25 minuter, tills köttet är genomstekt
6. Dela under tiden gurkan på längden, kärna ur och skär den i halvmånar
7. Skiva rädisorna tunt och hacka tomaterna grovt
8. Blanda ner gurka, rädisor, tomater, gräslök i grytan
9. Låt allt bli genomvarmt och smaka av kryddningen
Servera grytan med kokt potatis och bröd.
Länk till en4 Kryddrik kycklinggryta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.