5-6 portioner
ca 1 kg lax
LAG:
1 msk ättiksprit
1 liter vatten
1 msk salt
10 vitpepparkorn
1 knippa dill
1 lagerblad
½ gul lök
GÖR SÅ HÄR:
1. Rensa laxen och skär bort huvud och fenor
2. Koka upp lagen och låt den koka i 10 minuter
3. Lägg fisken i den varma lagen och sjud i ca 20 minuter
4. Dra skinnet av fisken medan den är varm
5. Låt den kallna i lagen om den ska serveras kall
Fisk passar bra på julbordet, tycker jag. Inkokt lax är sedan gammalt en populär svensk festrätt. Den som vill serverar laxen som middagsrätt någon dag under julhelgen i stället. Blir det något över så gör en god laxmousse . Den är delikat!
Karin, både inkokt lax och laxmousse är recept som jag gillar med enkla rena smaker.
SvaraRaderaJag håller helt med, Kinna. Fisk är tacksamt att tillaga om råvaran är bra.
SvaraRadera