Färdigköpta ströbrödspanerade fiskpinnar är ingen höjdare - oavsett fabrikat.
Se redovisning av testresultat: Testfakta fiskpinnar
Krossade cornflakesflingor är ett utmärkt alternativ till ströbröd - panering inte bara till fisk utan också till kyckling. Mycket godare och sprödare.
Har du barn? Stoppa flingorna i en tät plastpåse och låt dom hjälpa till med krossandet. En brödkavel kan vara ett bra hjälpmedel. Förmodligen kommer de att tycka det är roligt.
INGREDIENSER:
2 - 3 personer
1 pkt fryst hokifilé
1 ägg
3-4 dl cornflakes
3 msk grahamsmjöl
1-1½ tsk salt
1 krm peppar
smör+olja till stekning
1 citron, klyftor eller skivor
GÖR SÅ HÄR:
1. Skär det halvtinade fiskblocket i 1½ cm tjocka bitar.
2. Krossa sönder cornflakesen till smulor.
3. Blanda med mjöl, salt och peppar.
4. Vispa upp ägget.
5. Vänd fiskbitarna i äggvispet och sedan i cornflakesblandningen.
6. Hetta upp smör och rapsolja i en stekpanna.
7. Stek fiskpinnarna på inte alltför stark värme i 4-5 minuter på varje sida.
Gott och nyttigt tillbehör: Ugnsrostade rotfrukter. ½ kg potatis och 3-4 morötter, skurna i jämnstora bitar, lite olivolja, salt och peppar. Ugnsvärme: 225 grader. Baka i ugnen ca 30 minuter. Vänd runt efter halva tiden.
Snabb och enkel kall sås: Blanda 2 dl creme fraiche, några matskedar majonnäs, ½ dl Bostongurka och nymalen peppar.
Brukar också panera med cornflakes, super gott! En annan god variant som även passar till kyckling är att panera i krossade nachoschips!:)
SvaraRaderaMaria: Cornflakes är absolut att föredra framför ströbröd. Nachoschips har jag inte provat att "krossa" med annat än tänderna:)
SvaraRadera