tisdag, juni 10, 2008

Cornflakespanerade fiskpinnar

Fiskpinnar, sås och rotfrukterFärdigköpta ströbrödspanerade fiskpinnar är ingen höjdare - oavsett fabrikat.

Se redovisning av testresultat: Testfakta fiskpinnar

Krossade cornflakesflingor är ett utmärkt alternativ till ströbröd - panering inte bara till fisk utan också till kyckling. Mycket godare och sprödare.

Har du barn? Stoppa flingorna i en tät plastpåse och låt dom hjälpa till med krossandet. En brödkavel kan vara ett bra hjälpmedel. Förmodligen kommer de att tycka det är roligt.

INGREDIENSER:
2 - 3 personer

1 pkt fryst hokifilé
1 ägg
3-4 dl cornflakes
3 msk grahamsmjöl
1-1½ tsk salt
1 krm peppar
smör+olja till stekning
1 citron, klyftor eller skivor


GÖR SÅ HÄR:
1. Skär det halvtinade fiskblocket i 1½ cm tjocka bitar.
2. Krossa sönder cornflakesen till smulor.
3. Blanda med mjöl, salt och peppar.
4. Vispa upp ägget.
5. Vänd fiskbitarna i äggvispet och sedan i cornflakesblandningen.
6. Hetta upp smör och rapsolja i en stekpanna.
7. Stek fiskpinnarna på inte alltför stark värme i 4-5 minuter på varje sida.

Gott och nyttigt tillbehör: Ugnsrostade rotfrukter. ½ kg potatis och 3-4 morötter, skurna i jämnstora bitar, lite olivolja, salt och peppar. Ugnsvärme: 225 grader. Baka i ugnen ca 30 minuter. Vänd runt efter halva tiden.

Snabb och enkel kall sås: Blanda 2 dl creme fraiche, några matskedar majonnäs, ½ dl Bostongurka och nymalen peppar.

2 kommentarer:

  1. Brukar också panera med cornflakes, super gott! En annan god variant som även passar till kyckling är att panera i krossade nachoschips!:)

    SvaraRadera
  2. Maria: Cornflakes är absolut att föredra framför ströbröd. Nachoschips har jag inte provat att "krossa" med annat än tänderna:)

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...