tisdag, juli 01, 2008

Tortillakorgar

Tortillakorgar med TacosalladNågon gång för ganska länge sedan såg jag en av BBC Foods kockar (Michael Smith) göra små ätbara skålar av mjuka tortillabröd. De gräddades en stund i ugnen och när de kallnat fyllde han dem med mousse gjord på rökt lax.

Ett recept är ju bara ord och siffror - en utgångspunkt för inspiration. Ord smakar ingenting. Jag föredrar svenskt tunnbröd till laxröra och fyllde tortillakorgarna med tacokyckling i stället. Jättegott!

Ett enkelt tips på vad man kan göra till familjen en fredagkväll framför TV:n.

INGREDIENSER:
1 förpackning Soft Tortilla

GÖR SÅ HÄR:
1. Värm ugnen till 180 grader.
2. Ta ut rundlar med ett mått, ca 9-10 cm i diameter.
3. Pensla tortillarundlarna på båda sidor med olja.
4. Pressa ner rundlarna i en muffinsplåt.
5. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter tills de är knapriga.
6. Håll ett öga på dem och kontrollera att de inte bränns.
7. Fyll korgarna när de svalnat.

2 kommentarer:

  1. Ett underbart tips, tackar för det!

    SvaraRadera
  2. Hej Niina och varsågod, Jag vill minnas att du nämnt någon gång att du inte har möjlighet att se BBC Food.

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...