Så har då Pågens brödfamilj fått tillökning igen. Tre nya bröd med surdeg har sett dagens ljus. Det är rätt så jämnt lopp mellan de här tre bröden som jag fått prover på. Alla tre är i grunden lika bra fast de smakar olika.
Jag uppskattar att produkterna har näringsmässiga kvaliteter, god smak och bra hållbarhet. Det sistnämnda inte helt oviktigt då Posten den här gången behövde hela fem(!?) dygn på sig för att leverera Pågens brödpaket till mig. Förklara det, den som kan.
Pågen Kärnsund

Osötade, nyckelhålsmärkta och färdigskivade Kärnsund bakas av bl a fullkornsråg, fullkornsdurumvete, surdeg och kallpressad rapsolja. Klippta rågkärnor gör att brödet får rustik struktur. Lite torrt men efter en vända i brödrosten blev det riktigt gott.
Innehåller 36 % fullkorn vilket motsvarar hela 52% av torrvikten. 6.5 gram fibrer per 100 gram. Energi 1000 kJ/240 kcal per 100 gram.
Betyg: 4/5
Pågen RågaLimpa

RågaLimpa är en klassisk sirapslimpa fast mörkare brun än vad svenska limpor normalt brukar vara. Limpan är av dansk typ med lin- och solrosfrön. Mustig smak och saftig konsistens. Ett spännande rågbröd där smaken är huvudsaken. Bakas av bla fullkornsråg och surdeg på råg.
Fullkornsinnehållet är 21%, motsvarande 29% av torrvikten. 6.0 fibrer per 100 g. Energi 1050 kJ/250 kcal per 100 gram.
Betyg: 5/5
Pågen LingonGrova Favoriter

Populära och välkända LingonGrova har fått ett syskon som döpts till LingonGrova Favoriter. Det är brödhalvor som toppats med klippt råg och fina små mannagryn. Fylligt, mustigt, saftigt och mjukt. Förvinnande goda portionsbröd. Bakas av bl a vetemjöl, surdeg på råg och fullkornsrågmjöl.
Fullkornsinnehållet är 24%, motsvarande 31% av torrvikten. 6.5 gram fibrer per 100 g. Energi 1200 kJ/290 kcal per 100 gram.
Betyg: 5/5
Foton: Pågens
Pågen AB - Sveriges mest älskade bröd i ny form – lanseras till Alla... - Mynewsdesk
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.