SOCKERKAKA:
4 ägg
1 1/3 dl strösocker
2 1/3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
FYLLNING:
1 liter jordgubbar
1 stor burk ananaskross i juice
4 dl vispad grädde
GÖR SÅ HÄR:
1. Vispa ägg och socker till en pösig äggröra
2. Tillsätt siktat mjöl blandat med bakpulver
3. Häll smeten i en smord och bröad form (24 cm)
4. Sätt in formen i kall ugn
5. Sätt på ugnsvärmen och låt den gå upp till max 200 grader
6. Sänk sedan gradvis ugnsvärmen till 150 grader och 100 grader. Gräddningstid: 30-35 minuter
7. Dela sockerkakan i två eller tre bottnar
8. Dränk in bottnarna med ananasjuicen (använd en sked och ös över)
9. Fyll mellan bottnarna med jordgubbar, ananaskross och vispad grädde
Dekorera tårtan med vispad grädde, ananasringar skurna i bitar och lite jordgubbar. En "blötkake" efter ett norskt recept.
Ananastårta |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.