lördag, augusti 05, 2006

Päronmarmelad

3 päron
2 msk vatten
strimlat skal och juice av en halv lime
1 tsk fruktpektin (Certopulver)
2 dl strösocker

GÖR SÅ HÄR:

1. Skala och skär päronen i små bitar
2. Lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten, limeskal och juice
3. Koka under lock i cirka 10 minuter
4. Blanda pektinet med 2 msk socker och rör ner det i kastrullen
5. Koka 1 minut
6. Tillsätt resten av sockret och koka ytterligare 5 minuter
7. Låt marmeladen svalna

Servera marmeladen rumsvarm som tillbehör på ett buffébord tillsammans med några goda ostar.

Päronmarmelad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...