onsdag, augusti 16, 2006
Grekisk bondsallad (Horiatiki)
6 personer
1 kilo tomater
1 gul lök
1 grön paprika
1 gurka
80 g svarta oliver
180 g fetaost
80 g olivolja (0,8 dl)
torkad oregano
balsamvinäger
salt
GÖR SÅ HÄR:
1. Skiva tomaterna och gurkan, skär löken och paprikan i ringar
2. Lägg upp allt på ett stort fat och salta
3. Tillsätt torkad oregano, fetaosten och oliverna
4. Häll olivoljan och 1-2 msk vinäger över salladen strax innan serveringen
Det cypriotiska ölet Keo, som finns på systembolaget, passar bra att dricka till denna sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.