Sallad för cirka 2 personer
125 g äggnudlar
250 g kycklingfilé
½-1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
2 tsk sesamfrön
juice från 1 lime
2 msk japansk soja
½ tsk wasabi
1½ msk risvinäger
3-4 salladslökar
1 tsk sambal oelek
färsk koriander
GÖR SÅ HÄR:
1. Hetta upp lite av matoljan i en stekpanna
2. Stek kycklingfiléerna utan att de får för mycket färg
3. Ställ dem åt sidan när köttsaften är genomskinlig
4. Skala och finhacka vitlöken och fräs den i en panna tillsammans med sesamfröna
5. Tillsätt limejuice, sambal oelek, soja, wasabi, risvinäger och resterande olivolja
6. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen
7. Skär kycklingfiléerna tunt och lägg i en skål
8. Häll över dressingen och blanda ner nudlarna
9. Skiva salladslöken, tillsätt den och blanda om allt väl
Servera salladen ljummen eller varm tillsammans med färsk koriander och sötsur chilisås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.