tisdag, september 12, 2006

Fiskgryta (asiatisk)

4-6 portioner

600 g torskfilé (alt. sej)
500 g räkor med skal (eller 200 g skalade)
2 msk rapsolja
400 g djupfrysta wokgrönsaker
salt, peppar
2 vitlöksklyftor
2 msk ostronsås
3 msk sweet chilisås
1 burk kokosmjölk
skal och saft från 1 lime

GÖR SÅ HÄR:

1. Skär fisken i tärningar (ca 2 cm stora)
2. Hetta upp oljan i en stekpanna, wok eller gryta
3. Fräs grönsakerna i ca 3 minuter och lägg över dem på ett fat
4. Hetta upp mer olja, bryn fisken försiktigt i omgångar, salta och peppra den
5. Lägg efter hand över fisken på fatet med grönsakerna
6. Blanda ostronsås, sweet chili, kokosmjölk och lime i en gryta och pressa i vitlöken
7. Koka upp och sjud ett par minuter
8. Lägg i fisk- och grönsaksblandningen och låt det hela småputtra i ett par minuter
9. Smaka av med salt och peppar, vänd sist ner räkorna och låt dem bli varma

Garnera eventuellt med något kryddgrönt, exempelvis koriander, persilja eller provensalska kryddor. Servera med ris eller potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...