söndag, september 03, 2006

Köttfärssås med champinjoner

Köttfärssås med champinjoner













Pastasås för 4 personer

300 g nötfärs
1 stor gul lök
200 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
3 vitlöksklyftor
2 tsk kinesisk soja
1 krm cayennepeppar
3 dl grädde
ev. salt
hackad bladpersilja

GÖR SÅ HÄR:

1. Hacka löken och skiva champinjonerna tunt
2. Fräs köttfärsen i het panna och finfördela den så att den blir grynig
3. Tillsätt löken och champinjonerna och sänk värmen
4. Låt allt puttra i 5 - 7 minuter och rör om då och då
5. Pressa i vitlök, tillsätt cayennepeppar och soja
6. Häll i grädden och låt puttra under omrörning cirka 5 minuter
7. Smaka av med eventuellt mer peppar och salt

Strö över bladpersiljan och servera såsen till pasta.
Ett annat recept finns här 4Köttfärssås

2 kommentarer:

  1. Gott men väldigt gräddigt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Anonym: Tycker du att det är för mycket grädde? Du kan välja själv hur mycket grädde du vill ha... eller öka på mängden köttfärs....crème fraiche är inte så dumt heller

      Radera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...