tisdag, september 05, 2006

Skinksås till pasta

Pastasås för 4 personer

150 - 200 g rökt skinka
1 röd paprika
2 tsk Maizena majsmjöl
1 - 1½ dl mjölk
2 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
3 tsk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
hackad persilja
eventuellt salt

GÖR SÅ HÄR:

1. Skär skinkan i små bitar
2. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små bitar
3. Ta en kastrull och vispa ut Maizenaredningen i mjölken
4. Tillsätt creme fraiche, persilja, vitlök, skinka och paprika
5. Låt såsen koka ett par minuter
6. Smaksätt såsen med riven ingefära och sambal oelek

Obs! Salta ingenting innan såsen avsmakats. Om skinkan är mycket salt behöver inget salt tillsättas. Servera till nykokt pasta. Ett annat recept finns här 4Pastasås med skav och skinka

2 kommentarer:

  1. Fantastiskt gott!!! Perfekt sätt att bli av med den sista julskinkan... Jennie

    SvaraRadera
  2. Hej Jennie,
    Hos oss hamnade det allra sista av den kokta julskinkan i en pyttipanna. Skönt att bli av med det sista julresterna, eller hur?

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...