6 personer
6 urvattnade skinn- och benfria sillfiléer
10 stora kokta kalla potatisar
3 gula lökar
4 msk smör (cirka)
2 msk ströbröd
2-3 dl grädde
GÖR SÅ HÄR:
1. Värm ugnen till 250 grader
2. Skala löken och potatisen
3. Skiva löken tunt och skär potatisen i ½ cm tjocka skivor
4. Stek löken gyllenbrun i ca 2 msk smör och lägg den på en tallrik att svalna
5. Låt sillfiléerna rinna av väl
6. Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör
7. Lägg potatis, lök och sill i rader - väl packade i formen
8. Slå på grädden, strö över ströbröd och klicka ut ca 1 msk smör över gratängen
9. Grädda i ugnen cirka 20 minuter tills gratängen fått en vacker brun färg
Har man överbliven kokt kall potatis och en konservburk urvattnade sillfiléer i kylskåpet kan man snabbt åstadkomma denna rätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.