ca 35 stycken
MÖRDEG:
200 g smör eller margarin
1 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 ägg
FYLLNING:
150 g hasselnötter
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
100 g smält smör eller margarin
3 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
GLASYR:
1 dl röd vinbärsgelé
2 dl florsocker
lite citronsaft
GÖR SÅ HÄR:
1. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till en smidig deg
2. Låt degen vila svalt en stund före utbakningen
3. Till fyllningen mals nötterna
4. Ägg och socker vispas pösigt
5. Nötter och avsvalnat smält smör eller margarin rörs ner i äggsmeten
6. Rör till sist ner mjölet blandat med bakpulver
7. Kavla ut mördegen mellan bakplåtspapper till en rektangel 25x35 cm
8. Lyft över degen med bakplåtspapper till en långpanna
(Degen bör gå ca 1 cm upp på kanten av långpannan
9. Bred fyllningen över degen och grädda i 200 grader cirka 20 minuter
10.Smält vinbärsgelé på svag värme och bred ett tunt lager på kakan
11.Rör ut florsockret med lite pressad citron till en tjock glasyr
12.Bred glasyren över gelén.
13.Ställ kakan kallt och skär den i bitar när glasyren stelnat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.