måndag, november 06, 2006

Kokoskaka

2 ägg
2 kkp strösocker
150 g smält smör
2 kkp mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 kkp mjölk


GLASYR:
60 g smör
1 dl sirap
1 dl grädde
1 kkp strösocker
2 kkp kokos


GÖR SÅ HÄR:
1. Värm ugnen till 200 grader
2. Smält smöret
3. Vispa ägg och socker
4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker
5. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten med mjölk och smält smör
6. Häll smeten i en bröad långpanna, cirka 25x30 cm
7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter
8. Låt sedan kakan svalna i 5 minuter
9. Till glasyren kokas smör, sirap, grädde, socker och kokos ihop
10.Bred glasyren över kakan och grädda ytterligare 5-10 minuter eller tills kakan får en gyllenbrun färg

Ett recept ur en äldre kokbok där mått och vikt anges i "kkp" = kaffekopp.
1 kkp strösocker väger t ex drygt 125 g och 1 kkp vetemjöl väger 75 g.
Enklast uttryckt är 1 kkp = 1 1/2 dl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...