4 personer
10 st potatisar
1 finhackad gul lök
1/2 kg falukorv
2 msk senap
1 msk torkade örtkryddor
150 g ost
1 1/2 dl mjölk
smör eller margarin
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Värm ugnen till 225 grader
2. Skala potatisen, skär i tunna skivor och lägg den i kallt vatten
3. Dra skinnet av korven
4. Lägg den i mitten av ett smort ugnssäkert fat
5. Skär djupa skåror i korven med ca 1 cm mellanrum
6. Bred senap och strö örtkryddor i skårorna
7. Stick ner ostskivor i varannan skåra
8. Lägg hackad lök och potatis runt korven
9. Salta, peppra, häll på mjölken och stek i 30-40 minuter
En enkel och bekväm måltid med korv och potatis som mättar hungriga magar - stora som små.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.