onsdag, januari 24, 2007

Ostschnitzel

4 portioner

4 skivor färsk skinka (eller 500-600 g grisbog)
200 g skivad ost, t ex Grevé
4 skivor rökt skinka
1 ägg
1 msk vatten
1 dl vetemjöl
salt och peppar
1 dl ströbröd

Till stekning: smör+rapsolja

GÖR SÅ HÄR:
1. Lägg skinkskivan på en bräda.
2. Lägg ost och skinka på halva köttskivan
3. Vänd den andra halvan över till en "dubbelbiff"
4. Fäst ev. med tandpetare.
5. Vispa samman ägg och vatten
6. Vänd schnitzlarna först i vetemjöl smaksatt med salt och peppar, doppa sedan i ägget och sist i ströbröd
7. Stek några minuter på var sida

Servera med ugnsbakade potatishalvor och grönsaker.

Panering är faktiskt något av en konst. Det är viktigt att det livsmedel som ska paneras är torrt. Det färdigpanerade måste få vila en stund så att paneringen torkar innan det steks. Har man alltför låg värme, när man steker, fastnar paneringen i stekpannan och det är inte trevligt., Rapsolja tål hög värme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...