Less is more. Den parollen kan gälla även för en smörgåstårta.
Snåla, förbered och håll koll på mängden fett.
Enkel fyllning och inga djärva blandningar.
INGREDIENSER (8-10 bitar):
8 tunna skivor kantskuret, längdskuret vitt bröd (ca 22 cm)
smör eller margarin
FYLLNING:
1 - 1½ dl majonnäs
1 - 1½ dl creme fraiche
½ - 1 dl chilisås (ketchuptyp)
2 - 3 msk pressad citronsaft
1 knippa finklippt dill
salt och peppar
2 ½ hg räkor med skal
2 hårdkokta ägg
GARNERING:
2 ½ hg räkor med skal
60 - 70 g delikatessost
1 msk creme fraiche
1 msk pressad citronsaft
½ knippa finklippt dill
2 hårdkokta ägg
GÖR SÅ HÄR:
1. Skala räkor
2. Blanda såsingredienserna
3. Mosa äggen och rör ner
3. Rör ner räkor, skurna i mindre bitar, smaka av
4. Bred tunt med matfett på brödskivorna
5. Lägg ihop dem två och två med fyllning emellan
6. Svep in med folie och ställ kallt över natten
7. Blanda ost, creme fraiche och citronsaft och bred över tårtan
8. Hacka de sista äggen (gula och vita för sig) och lägg i ränder
9. Lägg på skalade räkor och finklippt dill
Tips! En mycket tunn och vass kniv rekommenderar jag till den som ska skära upp och severa en tårta av det här slaget.
Jag tänkte svara dig för ett bra tag sedan men som du vet så blir det inte alla gånger som man tänkt sig.
SvaraRaderaDu funderade om namnen i min berättelse. Namnen är riktiga gamla namn som finns i Husses adoptivsläkt bakåt.
Ser verkligen proffsig ut!
SvaraRaderaM: Jag är inte speciellt förtjust i att hålla på och plottra med småkakor och liknande. Tålamodet tryter. Men tårtor, av vad slag det än vara må, är min passion.
SvaraRadera