I går morse satt jag på Centralen i Stockholm, väntade på Intercitytåget mot Åre och läste Metrotidningen. En braskande svart rubrik på första sidan berättade att svenskarna gick upp 10 000 ton i jul - dvs drygt ett kilo per person.
Det är ingen hemlighet att jag också ätit och druckit mer kalorier än jag gjort av med - någonting som jag absolut måste ta tag i direkt.
Lägligt nog fanns ett viktväktarrecept i tidningen som föll mig på läppen.
INGREDIENSER: 1 portion
1 kycklingfilé
MARINAD:
½ dl matlagningsvin
basilika (färsk eller torkad)
½ citron, skalet
1 msk färskost (max 30 %)
1 tsk olja
GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i filén.
2. Låt den marinera någon timme, gärna längre.
3. Skär ett snitt i filén och fyll med ost.
4. Fäst ihop med tandpetare.
5. Pensla med olja och grilla filén i 5-8 minuter på varje sida.
Servera med kokt ris och en sallad.
Det där verkar jättegott! =)
SvaraRaderaFilibabba: Javisst! Enkelt och gott. Tänk att kyckling har blivit vardagsmat under senare år.
SvaraRaderaCrescenet: Can you read Swedish? Your website is Portuguese. It's impossible for me to read.
SvaraRadera