onsdag, maj 21, 2008

Kycklingben med Gurksallad & Nudelwok

Chicken DrumsticksChicken Drumsticks. Heta Kycklingben smaksatta med Pepper & Passion. För sent upptäckte jag att det längre ner på påsen stod: Grillade kycklingsnacks, bara att värma!

Styckfrysta mörade kycklingben, 1000 g. Det var vad jag egentligen hade för avsikt att köpa. Så kan det gå när inte haspen är på. Jag har varit på resande fot i 14 dagar och hade alltför bråttom när jag handlade.

Det blev en god middag i alla fall - och snabblagad. Påsen innehöll 6 små kycklingben vilket precis räckte till två hungriga vuxna. Kycklingbenen behövde lite längre tid i ugnen än vad som stod på påsen. De var inte genomvarma efter 20 minuter.

Gurksallad och nudelwok serverades som tillbehör.

Kycklingben, Gurksallad, Nudelwok








Gurksallad








GURKSALLAD:
1 gurka
2 tunna skivor ingfära
1 msk rostade sesamfrön
2 msk risvinäger
1 krm salt
½ - 1 tsk socker


GÖR SÅ HÄR:
1. Skala gurkan med en del av det gröna kvar.
2. Skiva gurkan i skivor så tunt som möjligt.
2. Rosta sesamfröna en kort stund i en torr het stekpanna.
3. Hacka ingefärsskivorna mycket fint.
4. Blanda ihop dressingen och häll över allt i en skål.

NUDELWOK:
250 g frysta wokgrönsaker (Findus Lotus)
125 g kokta äggnudlar
1½ msk pressad lime
½ msk sesamolja

sötsur chilisås

GÖR SÅ HÄR:
1. Koka upp saltat vatten och låt nudlarna stå i 3 minuter.
2. Kyl nudlarna i kallt vatten och låt dom rinna av.
3. Stek wokgrönsakerna i 6 - 7 minuter.
4. Tillsätt nudlarna och stek i ytterligare ett par minuter.
5. Smaka av med limejuice, sesamolja och sötsur chilisås.

Observera att sesam kan framkalla kraftiga allergiska reaktioner hos den som har födoämnesallergi. Den som reagerar på t ex nötter ska vara extra försiktig. Små barn ska överhuvudtaget inte äta mat som innehåller sesam.

5 kommentarer:

  1. jag älskar guldfågelns frysta kycklingdelar :) har du testat de andra med? supergott, och perfekt att ha hemma! :)

    SvaraRadera
  2. Catty: Vi äter mycket kyckling i min familj och det saknas aldrig kycklingfiléer och kycklingklubbor i frysen. Guldfågeln har ju absolut det största sortimentet av såväl färskt och fryst.

    SvaraRadera
  3. sv: ja, det är den säkert :) jag har inte gjort egen müsli någon gång :) kanske får ta och testa det.. har du något bra tips ? :)

    SvaraRadera
  4. gurksalladen ser god ut!!

    SvaraRadera
  5. Gurka innehåller ju mest bara vatten (96 %)och väldigt lite mineraler och vitaminer. Kan därför behöva draghjälp av näringsrika sesamfrön t ex.

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...