Ett äpple om dagen håller inte doktorn borta. En banan om dagen håller i alla fall mina nattliga vadkramper i schack. Förklara det, den som kan.
Även om jag sätter i mig många bananer under en vecka blir ändå några alltför mogna och bruna. Då är det hög tid att göra någonting av dem innan småflugorna (fruktflugorna) börjar föröka sig i den övermogna frukten. De är minsann inte så lätta att bli av med.
Den här banankakan blir saftig och tät och räcker till många personer eller i flera dagar. Blir inte heller torr och tråkig om den sparas några dagar i kylen.
INGREDIENSER:
75 g smält avsvalnat smör
3 ägg
2 dl strösocker
1 ½ dl crème fraiche
½ dl kakaopulver
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
3 bananer
1 tsk pressad citronsaft
GÖR SÅ HÄR:
1. Värm ugnen till 175° .
2. Smörj och bröa en avlång långpanna (20 x 30 cm).
3. Vispa ägg och socker fluffigt med elvispen i ca. 5 minuter.
4. Tillsätt smör och crème fraiche.
5. Sikta samman kakao, mjöl och bakpulver.
6. Mosa bananerna med citronsaften.
7. Rör ner mjölblandningen och bananmoset i smeten.
8. Grädda i 30-40 minuter.
9. Låt kakan svalna en stund i långpannan innan den stjälps upp och skärs i rutor.
Choklad och bananer är en smaklig kombination.
Ser supergott ut! :-)
SvaraRaderaDet där var ju faktiskt ett jättebra tips! Ser verkligen gott ut. :)
SvaraRaderaStundtals är bananer alldeles för dyra, tycker jag. I går när jag handlade kostade "schyssta bananer" (rättvisemärkta) nästan 26 kronor kilot.
SvaraRaderaMen smakar det så kostar det förstås..