INGREDIENSER:
4 personer
4 stora morötter
150 g sockerärtor
1 bit purjolök
2 tärningar grönsaksbuljong
vatten
MARINAD:
2 vitlöksklyftor
½ dl vitvinsvinäger
1½ dl olivolja
½ msk timjan
½ msk mejram
salt och peppar efter smak
GARNERING:
4 msk färsk hackad persilja
GÖR SÅ HÄR:
1. Skala morötterna och skär dem i slantar, cirka 3 mm tunna
2. Skölj och strimla purjolöken fint
3. Snoppa färska sockerärtor eller använd frysta
4. Koka upp vatten, lös upp buljongtärningarna
5. Koka morötter och purjo i buljongen i cirka 6-7 minuter
6. Tillsätt sockerärtorna och koka ytterligare 2-3 minuter
7. Häll av vätskan. Konsistensen på grönsakerna skall vara al´dente
8. Häll marinaden över grönsakerna medan de är varma
9. Låt salladen stå och dra några timmar. Klipp över persilja
Serveras till exempel på ett buffébord tillsammans med kötträtter. (fläskfilé eller kyckling)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.